Translate

2011. augusztus 25., csütörtök

Mottó nyárra: "Bérbeadó a gyerekem, azaz Kids For Rent"

Mi a fene lesz nyáron a gyerekekkel? - hördültem fel megint, mikor az oviban a nyári ovis táborról való megbeszélést követően a többi nővel, aki anya, ötleteltem.

Egyébként gyerekvállalás előtt komolyan egy ilyen stresszfaktoros tesztet kellene kitölteni az ábrándos, "virágszirmokat fog majd a gyermekem az úton szórni" (az egyébként a muskátli, és szaggatja, és ledobja a harmadikról, és te takarítod) és "Hófehérke madarai repdesnek majd a feje felett" (ha ragad a méztől, méhekre van esély..ha mástól ragad, akkor jó a döglégy is) utódokat elképzelő, rózsaszín felhőn ügető, de legalább brendonos habosbabosban gondolkodó szülőjelölteknek.

Mert amíg még otthon vagy vele nyáron, akkor max az akaszt ki, hogy miért csak te vagy ilyen béna, hogy a játszón vagy és a többi gyerekes hogy tudott elmenni a strandig, míg mikor már dolgozol, akkor meg azon morcogsz, hogy miért csak neked van ilyen hülye munkahelyed, ahol még nem kötetlen a munkaidő.

Naszal, itt a nyár (hahó, ez az összefoglaló, ne légy már hülye, a nyárnak vége, és csak 39 fok van már csak)

Szóval valamit ki kell találni, mert mind a két gyerek lassan psp függő lesz, és ezt nem szabad hagyni. Azt mondják, káros az egészségre. K kapott öcsémtől tavaly, majd apjuktól egy újat idén, így D megkapta azt, amit K kapott tavaly. (Már csak nekem kéne egy, mert engem sose hagynak játszani. Max éjjel, sutyiban.)

Megint eltértem a lényegtől, ááááá.
Naszal, ha van két gyereked, és nincs egy rakat nagyszülő, és nincsenek egymás sarkán tapodó rokonok, akik rokongyereket akarnak nyára, akkor az tiszta szívás. Főleg, ha kettő is a csemete, mely törődésileg minimum 6,3 gyereket jelent. De csak ha ketten vannak egyébként. Ha csapódik hozzájuk barát, akkor mondjuk 1,3. Fene érti, de majd felcsapom az Obádovics féle piros műbőr kötésű matematikai kiokost, hátha van benne erre egy jó képlet. És akkor ki lehetne keresni azt, ahol ez a szám a nullához közelít. Nullát mondjuk nem jó ha eléri a törődésmutató, mert akkor tudathasadás jön létre, és exotikus tünetek keletkeznének a nulla odafigyelést igénylő gyerekkupac miatt. Mondjuk arra ösztökélném őket, hogy hangosabban játszanak, hogy végre lepisszeghessem őket, hogy nadeaszomszéd!

Szóval az a zseniális gondolat jutott eszembe, hogy volt az én kisszoknyás, vagy épp fakómelegítős lánykoromban, a Városliget elején,  a kerek kőházban a lábbal hajtható kisautó-kölcsönző, éppúgy lehetne nyitni egy GYEREKKÖLCSÖNZŐT - Kids For Rent!

Az üzemmódról pedig a kölcsönadó család rendelkezhet, mint pl: nagyihajtású, vagy természetbúvárakkus, vagy lufierőműs, und zo weiter (Felvágok csak, mert a hétvégén voltunk Bécsben, és "sikerült" németül vitáznom egy török asszonysággal, akitől sulitáskát szerettem volna venni. Jó, néha angolul, magyarul, hollandul gazdagítottam a szöveget, de megértette az a lényeg. A táskát nem vettem meg. Heel schmutzig was de táska.)

Egyébként meg mivel fő a lényeg,  ezen a terven még gondolkodnom kell. Közösségi oldal, bérbaadók és bérbevevők számára.
Bérbeadó: minden 1 vagy annál több gyerekkel rendelkező, magát szülőnek érző lény.
Bérbevevő:pl
- nagymama, tengernyi idővel, és őszebb már úgysem lesz
- nagypapa temérdek pecabottal, és egy svájci bicskával
- bohókás életművészek, akik örökre nem, de 1 hétig tökéletes szülők tudnak lenni
és folytatható a lista. de maradjunk inkább a nagyikorúaknál. sajnos minden családban amjdnem kevés van belőlük...

Na..egyébként meg, ha kiszámolom, ezen a nyáron kb 200 ficcs volt a tábor erre arra. És még hülye vicceket is tanultak.

Nincsenek megjegyzések: