Translate

2011. április 12., kedd

Így kerestünk iskolát.....



Nem tudom, hogy mi a jobb szó rá: gondosság, féltés..vagy egyszerűen bénázás. A tegnap esti 21.29 perc szerinti állás azt mutatja, hogy olyan helyre megyünk, ahova biztosan nem akartunk, de ha közelebb lenne, esélyes lett volna.

Kezdődik az ember gondja azzal, hogy lakik egy bizonyos kerületben, és máshova jár oviba. Munka mellett eléggé megterhelő, de ha jó a gyereknek...(bár gyanús, hogy a kerületből az egyike lehetek a túlparázós szűlőanyáknak). Aztán még húzzuk egy évig, mert hálisten a gyermek évvesztes, de pislogsz kettőt és ennek is vége van, mint a leghosszabb takarónak.

Októberben már gondosan gyártom az excel táblát, összefoglalva, hogy mely sulik..stb. (halványan rémlik, hogy benne volt ez is, ahova megyünk végül...de nagyon hamar kihúztam). Szorgalmasan elmegyek a nyílt órákra, játszóházba - oda nem egyedül - és gyűjtögetem az élményeket. Körvonalazódik, hogy melyik illik hozzánk....na nem taglalom: az egészet cseszheted, ha nem tudsz körzetis címet szerezni.
Nem mondom, hogy nincs esély más kerületből menni sulikba: ez főleg ott működik, ahol kicsi, vagy nagyon "bótos-bankos" a környék, mert ugye ott este bezárnak, oszt nincs szaporulat. Akinek meg nincs idege, vagy tuti infoja arra vonatkozóan, hogy a lehet az biztos, és nem kell félpercenként pólót cserélni, mert stresszálló - na ja, annak megy ez címkeresgélés-bebiztosítás nélkül is....vagy azért, mert a körzetis kötelező opció sem lenne olyan rossz, csak mittomén miért menne másfelé....

Így most belenyugszom abba, hogy így jött össze, de legalább nem haramiakinézetű osztálytársai lesznek. Az iskolában sosem voltam, tanárnőket nem láttam - ha hívő lennék, most nagyon szaporán morzsolnám a rózsafűzért.

Aztán, hogy jövőre el kell-e ezt újra játszanom a kisebb csemetével? Mivel ordítóan különböznek egymástól, lehetséges, de még van egy évem.

Azt hiszem, nem fogok excel táblát gyártani.


Nincsenek megjegyzések: