Translate

2011. december 20., kedd

Virsli életre halálra


Nekem mindig konfliktusom támad a virslikkel. Ezért most óvatos leszek, és ha véletlen nagymennyiségű virsli közelébe kerülnék, akkor előre kidolgozott védekezési terveim egyikét fogom bevetni.

Mert a virsli komoly dolog. Már elég csak azt nézni, hogy milyen támadóan meredezik. Na jó, stand by módban, nálunk sem úgy állnak a virslik a serpenyőben, mint a pipacs a búzamezőben, félreértés ne essék. De még ebben a pihenő üzemmódban is veszélyesek. És köp, fene a belesét, nem bírja a meleget, oszt köp. 

A legnagyobb virslitámadás 1998-ban ért egy langyos májusi napon, egy galád bundáskenyeret hívott cinkostársul. Egy padlástér lakájossá kiképzett kis konyhájában sütögettünk István barátommal, mikor a serpenyő, minden előzetes integetést mellőzve, szinte felvetette magát a levegőbe, amit én bambaságom látva "Ó, ott repül a kaja!" teljesen felesleges szózattal kommentáltam, és egyidőben repültem én is a serpenyő felé...persze a food menekült, de az olaj, az ...az világéletében kézkrém szeretett volna lenni, és most felcsillant előtte a sosem remélt lehetőség! Tapasztalatlan lévén, bőven mérte magát, és beburkolta a csuklóm mérhetetlen boldogsággal. Én mértem. Mentem egyet ordítozni a mosókonyhába. István meg a lehető legocsmondibb kötést applikálta fel, amit másnap már csak kitépni lehetett testem mélységeiből. Azóta is gyászos mementóként viselem a csuklómon a gyalázatos forrázás emlékeit. Még majdnem rokkantsági szabadságot is kaptam.

Apropó, ha ismét lesz sorozás, márpedig úgy néz ki, hogy nagyon szeressék azt valahol fent, hogy hazánk fiai rendeződjenek szép kövér katonás oszlopokba...no, akkor majd titkos cédulákon el fogom terjeszteni az igét: "Süss virslit, és a a virsli felszabadít! Inkább ma egy hólyag fájjon, mint ho'nap a bakancs vájjon!"

Szóval nemsokára megint jön a Szent Virslifőzési Nap, december 31-e, mikor virslik ezrei lényegülnek át magasztosabb eszmévé...kérem, szenteljünk csendes 12 mp-t, míg a  víz felforr, az olaj sercegni kezd, annak, hogy megtisztult szívvel, indulatok nélkül tudjuk ezeket a jószágokat átsegíteni a zsírgangesz áldott hullámaira.
Különben meg vessen mindenki magára. Egy Avonos napozás utáni hűsítő zselé pedig csodákra képes.

Áldott, békés, virsliattacktól mentes ünnepeket!

2011. december 1., csütörtök

átugrottam az előző napot

a fiam apu nevét kapta
első matek  felmérő:  96%, bingo!
rómeó és júlia potenciálisan mindenkiben benne van, mázsányi roppanások feszítik a világot, egymást mérgezzük, és magunkban vérzünk el - de újra, és újra akarjuk
apu 28 éve mondott áment a világnak
a szürke szín nem csúnya, csak nagyvonalúan átengedi a csillogást, miközben mindenttudó mosollyal borul rá a hajnalokra, belopva magát titkos helyekre
a piszok miért lesz mindig sötét színű?
musical énekesnek kellett volna mennem